جستجو
همه بخش ها

حکم اذان دادن در گوش نوزاد از طریق تلفن

QR Code

نخست لازم به ذکر است : احادیث وارده درباره گفتن اذان و اقامه در گوش نوزاد تازه بدنیا آمده خالی از ضعف در اسناد خود نیستند، و لذا بعضی از علماء آنرا مستحب نمی دانند، و آن دسته که بدان معتقدند به دلیل اعتقادشان به عمل به احادیث ضعیف در فضائل اعمال است،

تعداد بازدیدکنندگان: 5,578
0 0
سوال:

ان شاء الله بزدی خدای متعال بچه ای به ما اهداء می کند، من در یک کشورم و پدرم در کشور دیگری سکونت دارد، و به دلیل شرایط جسمانی نمی تواند در وقت تولد بچه مان به منزل ما بیاید تا در گوش وی اذان بگوید، آیا می توان گوشی تلفن را مقابل گوش بچه بگذارم تا پدرم از آنطرف اذان بگوید؟

پاسخ:

الحمدلله،

نخست لازم به ذکر است : احادیث وارده درباره گفتن اذان و اقامه در گوش نوزاد تازه بدنیا آمده خالی از ضعف در اسناد خود نیستند، و لذا بعضی از علماء آنرا مستحب نمی دانند، و آن دسته که بدان معتقدند به دلیل اعتقادشان به عمل به احادیث ضعیف در فضائل اعمال است، برای توضیحات بیشتر به فتوای (4084) مراجعه کنید.

اگر به رأی این عده از علماء عمل کنیم که اذان دادن در گوش نوزاد را مشروع می دانند، باید گفت که : اذان باید توسط مؤذن و بصورت مستقیم در گوش نوزاد بگوید، و لازم نیست فرد مؤذن حتما پدر یا پدربزرگ و یا شخص معینی باشد، بلکه پدر یا پدربزرگ (یا غیر این دو) هم می توانند در گوش او اذان دهند.

اگر شما دوست دارید پدرتان از طریق تلفن در گوش بچه شما اذان گوید، ایرادی ندارد، و حتی اگر یک بار شما در گوش او اذان دهید و پدرتان هم از طریق تلفن اذان گوید، مانعی برای آن نمی بینیم. ولی شایسته است که برای این امر خود را به تکلف نیانداخت، خاصتا اگر شخص معتقد باشد که اذان فلانی فضیلت خاصی نسبت به اذان دیگری یا دیگران دارد.

منبع : سایت (الإسلام سؤال وجواب).

والله اعلم

وصلی الله علی نبینا محمد وعلی اله وصحبه وسلم

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com